Јавни позив за пријаву интереса за ублажавање утицаја кризе изазване вирусом COVID-19 на микро, мала и средња предузећа (ММСП) у металној и дрвној индустрији.

У оквиру пројекта EU4Business Recovery објављен је Јавни позив за пријаву интереса за ублажавање утицаја кризе изазване вирусом COVID-19 на микро, мала и средња предузећа (ММСП) у металној и дрвној индустрији.

Рок за пријаву је 31. јануар 2022. године до 16 часова.

Циљ Позива је јачање капацитета извозно орјентисаних ММСП-ова који послују у сектору прераде метала и дрвета како би се омогућио континуитет и унапређење пословања за развој нових производа, услуга и приступ новим тржиштима.

Прихватљиви апликанти морају:

  •            бити правно лице регистровано као друштво са ограниченом одговорношћу (д.о.о.) или дионичарско/акционарско друштво (д.д./а.д.);
  •            бити регистрован на територији Републике Српске/БиХ према законима прије 31.12.2018. године;
  •            припадати категорији извозно орјентисаних ММСП-ова;
  •            имати смањење промета у 2020. години или моћи доказати негативан утицај COVID-19 кризе у 2020./2021. години;
  •            бити регистрован и примарно пословати под прихватљивим статистичким шифрама у индустрији прераде метала и дрвета.

Укупан буџет Позива износи 2,25 милиона евра, 1 милион за металну индустрију и 1,25 милиона за дрвну индустрију.

Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.

Апликанти из Републике Српске на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврђују пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.

Подијелите вијест