Јавни позив Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине

Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине објављује Јавни позив за подношење пријава за додјелу донације Народне Републике Кине Босни и Херцеговини, у пољопривредној механизацији и опреми на подручју следећих општина, градова и дистрикта: (Бихаћ, Билећа, Бијељина, Брчко дистрикт, Брод, Братунац, Бугојно, Бос.Грахово, Бос.Крупа,Центар Сарајево, Чапљина, Чајниче, Добој, Доњи Вакуф, Дрвар, Дервента, Домаљевац-Шамац, Добретићи, Фоча, Фоча-Устиколина, Фојница, Гацко, Горажде, Гламоч, Градишка, Хан Пијесак, Илијаш, Источни Дрвар, Илиџа, Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево,Јајце, Какањ, Коњиц, Калиновик, Котор Варош, Купрес, Ливно, Лукавац, Милићи, Мостар, Модрича,Невесиње, Ново Горажде, Нови Град, Нови Град-Сарајево, Нови Травник, Олово,Орашје, Оџак, Приједор, Пелагићево, Пале, БосанскиПетровац, Рама-Прозор,Равно, Рибник, Рогатица, Рудо, Сански Мост, Соколац, Сребреница, Столац, Шамац, Трново-РС,Трново-ФБиХ, Теслић, Травник, Требиње, Угљевик, Усора, Ускопље-Горњи Вакуф, Вареш, Високо, Власеница, Вишеград, Зворник, Зеница и Жепче).

Предмет јавног позива

Предмет Јавног позива је прикупљање пријава/захтјева/пројеката физичких и правних лица за додјелу донације Владе Народне Републике Кине, Босни и Херцеговини, у пољопривредној механизацији и опреми са сљедећим спецификацијама:

1. Трактори са прикључцима (комада 180);

2. Мотокултиватори са прикључцима (комада 70);

3. Моторне пиле (комада 100);

4. Опрема за мљекарство:

а) 50 сетова за мужу;

б) 40 спремника за хлађење млијека;

ц) 20 уређаја за анализу млијека.

Право на подношење захтјева

Пријаву/захтјев/пројекат на Јавни позив могу поднијети:

1. Физичка лица: повратници и расељене особе – пољопривредни производачи или они повратниции /или расељене особе које се баве другом дјелатношћу у вези са намјеном ове донације;

2. Правна лица:

а) удружења која окупљају повратнике и расељене особе – пољопривредне произвођаче;

б) земљорадничке задруге, чији су чланови и кооперанти повратници и расељене особе-пољопривредни произвођачи.

ц) предузећа која се баве пољопривредном производњом а чији су оснивачи и/или упосленици повратници и расељене особе.

Пријава

Пријава се подноси на обрасцу који је саставни дио јавног позива, и који се може преузети у општинама за које је расписан Јавни позив, на wеб страници Министарства за људска права и избјеглице БиХ www.mhrr.gov.ba или у регионалним центрима Министарства, како слиједи:

• Регионални центар Сарајево, Вилсоново шеталиште 10, Сарајево, тел. 033/714-207;

• Регионални центар Бања Лука, Јеврејска 73, Бања Лука, тел. 051/223-580;

• Регионални центар Мостар, Кардинала Степинца 9, Мостар, тел. 036/555-841;

• Регионални центар Тузла, Краља Твртка 2, Тузла, тел. 035/253-603.

Вријеме трајања јавног позива

Јавни позив остаје отворен 15 дана (до 02. априла 2014. године), од дана објаве у дневним новинама и на wеб страници Министарства.

Текст Јавног позива објављен је и на огласној табли Општине Гацко, а обрасци се могу преузети сваког радног дана, до истека рока, у канцеларији број 5, у згради Општине Гацко.

Достављање попуњених пријава

Попуњене и потписане пријаве за додјелу донације са приложеним документима из Јавног позива достављају се лично или препорученим поштом на адресу: Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Трг БиХ бр. 3, Сарајево 71000, са назнаком “Пријава за донацију Народне Републике Кине Босни и Херцеговини у пољопривредној механизацији и опреми – не отварај”.