Извјештај о проведеним изборима у Борачкој организацији општине Гацко

У складу са Одлуком о расписивању избора у Борачкој организацији РС на свим нивоима, као и Одлуке Скупштине Борачке организације, у протеклом периодуу ОБ организацији Гацко проведени су избори.

Одржано је осам Изборних скупштина у осам мјесних одбора Борачке организације, и то: Брљево, Степен, Автовац, Врба, Фојница, Наданићи, Гацко и у мјесном одбору Борачке организације „РиТЕ Гацко“. На Изборним скупштинама мјесних одбора изабрани су чланови предсједништва и предсједници мјесних одбора, као и делегати у скупштину Општинске Борачке организације Гацко. Изабрани су предсједници мјесних одбора борачке организације.

Избори су били транспарентни, борачка популација је благовремено обавијештена о терминима одржавања Изборних сједница путем Радио Гацка, Званичне интернет странице општине Гацко, као и плакатима који су били истакнути на видним, односно прометним мјестима.

Након избора по мјесним одборима, одржана је и конститутивна сједница Скупштине ОБО Гацко.

Изабрани предсједници мјесних одбора борачке организације:

  1. МБО Брљево – Ненадић Слободан;
  2. МБО Степен – Авдаловић Милинко;
  3. МБО Автовац – Зеленовић Жељко;
  4. МБО Врба – Вуковић Радослав;
  5. МБО Наданићи – Грчић Симо;
  6. МБО Фојница – Копривица Ранко;
  7. МБО Гацко – Тошић Дарко;
  8. МО БО „Рудник и ТЕ Гацко“ – Шолаја Милош.

На скупштини су изабранатијела, односно органи Скупштине ОБО Гацко.

Изабран је предсједник Одбора породица погинулих бораца и Одбор од 5 чланова. У претходном четверогодишњем мандату на овој дужности је била Мирјана Мастиловић , док ће у наредном мандату ову дужност обављати Александар Ћеранић.

Статутом ОБО Гацко је предвиђено да је предсједник Одбора породица погинулих бораца уједно и члан Предсједништва ОБО Гацко и делегат у Скупштини Борачке организације Републике Српске.

Изабран је и Одбор РВИ и предсједник Одбора РВИ. Досадашњег предсједника Одбора РВИ, Ранка Ковачевића, у наредном четворогодишњем периоду замијениће новоизабрани предсједник Одбора, Вукота Зеленовић.

У претходна три мандата на дужности Предсједника Скупштине ОБО Гацко и Предсједника Борачке организације Гацко је био Радослав Вуковић. У предстојећем мандату, ову дужност ће обављати Слободан Илић, који је добио једногласну подршку делегата борачке Скупштине.

Предсједништво ОБО Гацко као извшно-оперативни орган Скупштине, у наредном периоду ће умјесто досадашњих седам, убудуће сачињавати девет чланова, због заступљености чланова Предсједништва из већине мјесних одбора.

За предсједника Предсједништва ОБО Гацко изабран је Славко Атељевић, који је ову дужност обављао и у претходном мандату.

Изабрана су и остала тијела Скупштине: Надзорни одбор, Статутарна комисија, Комисија за информисање, Суд части, Комисија за жалбе, Комисија за његовање слободарских традиција. Водило се рачуна да сваки делегат буде члан у неким од поменутих комисија, како би сви допринијели што бољем раду како Скупштине тако и Борачке организације у цјелини.

 

Подијелите вијест