Изградња пословног објекта маркета КОРТ: У току постављање конструкције

Радови на изградњи пословног објекта маркета КОРТ у Гацку, почели су у јулу мјесецу и теку планиранираном динамиком. Како нам је потврдио извршни директор КОРТ маркета, Саша Мојевић, у току је постављање конструкције.

„Конструкција ће бити завршена до петка, слиједи покривање, постављање панела и фасаде. Када затворимо објекат доста радова је ријешено, а упоредо ће се радити вањско уређење. Већина уговора са извођачима је потписана, радови ће бити убрзани максимално и ако вријеме буде дозволило објекат ће бити завршен и пуштен у рад до краја године“, потврдио је  Мојевић.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, обишао је данас радове на изградњи објекта. Радује га чињеница, што ће изградњом КОРТ маркета, грађани Гацка добити много, од нових радних мјеста до проширења самог градског језгра.

„Опредијељени за развој, за инвестиције, за градњу, сматрам ово напретком и веома сам задовољан како напредују радови. У новембру слиједи отварање нових радних мјеста, уређује се простор, шири град и индустријска зона. Нове инвестиције су увијек добро дошле. Скупштина је донијела одлуку да се смање ренте за новоградњу, а све у циљу да стимулишемо градњу и инвеститоре“, истакао је Милинковић.

По узору на објекте у другим градовима биће то модеран малопродајни објекат, у чијем саставу ће пословати маркет, кафе ресторан и дјечија играоница.

Објекат ће бити површине 1500 метара квадратних, са 42 паркинг мјеста.

Подијелите вијест