Источна Херцеговина: Савез општина покреће инцијативу према Влади РС

Савез општина источне Херцеговине покренуће иницијативу према Влади Републике Српске за подстицање развоја ове регије кроз улагања у путну инфраструктуру и запошљавање високообразованих кадрова, саопштено је након данашње 50. сједнице Извршног савјета Савеза одржане у Невесињу.

Један од закључака је и да се тражи измијена Закона о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије, тако што би више новца од накнада за кориштење хидроакумулационих објеката остајало локалним заједницама.

Према ријечима начелника општине Источни Мостар Радована Палавестре, приједлог је да се ова стопа повећа и да додатни приход буде расподијељен неразвијеним општинама.

На сједници је усвојен  извјештај о раду Савеза општина у прошлој години, а разговарано је и о Нацрту буџета Савеза за 2015. годину. Осмомјесечно предсједавање Извршним савјетом од начелника општине Источни Мостар Радована Палавестре преузео је начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић.

На наредној сједници Извшног савјета начелници ће се изјаснити о иницијативи за потписивање повеље о братимљењу регије источне Херцеговине и Јарославске области у Руској федерацији.

(Радио Невесиње)

 

 

Подијелите вијест