Испраћена 75. генерација матураната СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко

Вечерас је на матурску прославу испраћена још једна, 75. по реду генерација матураната Средњошколског центра “Перо Слијепчевић” из Гацка.

Maтуранти су се окупили у школи, одакле је, уз звуке трубача, кренуо традиционални дефиле улицама Солунских добровољаца и Немањином.

Посјетили су цркву Свете Тројице, после чега је славље настављено у ресторану Кармен.

Директор школе, Александар Саша Пуровић, сигуран је у њихов успјех, вјерује да ће се изградити у зреле људе свјесне властите одговорности и нада се њиховом повратку у Гацко.

“Генерација, 75. по реду, са својим професорима успјешно је савладала изазов онлајн наставе, нису поклекли ни пред подјелама у групе и часовима од 20 минута а томе свједочи податак да је у три одјељења четвртог степена 31 одликаш од чега су четири носиоца Вукове дипломе – Милица Достинић, Тијана Бејат, Бојана Радмиловић и Марија Вучић“, рекао је директор Пуровић.

Већина од њих деведесет наставиће образовање у високошколским установама и (некако смо на то одавно навикнути) проносити најљепшу слику Гацка.

„Свим ученицима желимо срећно матурско вече, затим успјех на матурским испитима, а потом на даљем путу кроз живот – избјегавајте препреке, не постављајте бране, не одустајте, не дозволите да будете савладани, труд је плодоносан кад полази из срца – преточите га у велика дјела“, поручио је Пуровић.

За ученика генерације 2022/2023. године проглашена је Бојана Радмиловић. Титула најбољег ђака мотивација јој је за даљи напредак.

“Не знам ни како бих описала овај осјећај. Можда у свим тим осјећањима највише има еуфорије око завршетка једног дијела школовања, али онда и нервозе око наставка даље, како и шта. Све има своје вријеме дође и прође па претпостављам да је ово један лијеп начин за ставити тачку на овај период”, каже Бојана.

Од успјеха у току школовања издваја прво мјесто на регионалном такмичењу из српског језика. “С обзиром да смо били генерација која је скоро двије и по године од укупно четири провела на онлајн настави и другим ванредним или неуобичајеним начинима школовања, завршити средњу је и те како успјех”, истиче Бојана, која своје школовање наставља у Новом Саду.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић пожелио je матурантима срећу и успјех у животу на приватном и пословном плану, а на име трошкова одржавања матурске вечери из буџета општине уплаћено је 1.000 марака.

Ове године је у СШЦ “Перо Слијепчевић” школовање завршило 90 матураната који су били распоређени у два разреда гимназије, један машинских техничара и једно одјељење бравара – заваривача.

Нашим матурантима желимо пуно среће у животу и даљем школовању.

Срећно!

Подијелите вијест