Испраћена 74. генерација матураната СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко

Након двогодишње паузе, вечерас је на матурску прославу испраћена још једна, 74. по реду генерација матураната Средњошколског центра “Перо Слијепчевић” из Гацка.

Maтуранти су се окупили у школи, одакле је, уз звуке трубача, кренуо свечани дефиле улицама Солунских добровољаца и Немањином. Традиционално су посјетили цркву Свете Тројице, после чега је славље настављено у ресторану Кармен.

Директор школе, Александар Саша Пуровић, пожелио je срећу и успјех у даљем животу и школовању једној, како је рекао, јако доброј генерацији.

„Ова генерација је била бројна и јако добра. Гимназијалци су били нешто бољи од стручних школа, али укупно су једна добра генерација. Морамо узети у обзир да их је пратила пандемија корона вируса, он лајн настава, часови у групама по 20 минута, али могли смо са њима радити и договарати. Два одјељења гимназије имају јако добар успјех и сигуран сам да је пред њима свијетла будућност и успјех и на студијама“, рекао је Пуровић.

За ученика генерације проглашена је Наташа Марковић. Осјећај јој није непознат, јер је исту титулу понијела и у основној школи, али свако ново признање рада и труда много јој значи и представља мотивацију за даљи напредак.

„Средња школа ми је била веома занимљива. Нови изазови свакога дана и нова сазнања о стварима са којима сам се свакодневно сусретала, а о којима заправо нисам ништа знала, нисам их разумјела. Нисам учење доживљавала само као обавезу, већ сам приступала са жељом да научим нешто ново. Можда управо због тога нисам осјетила посебну тежину пута до успјеха који сам постигла. Свакако да је било потребно радити, трудити се, бити упоран и жељети, па понекад се и одрећи нечега, али дефинитивно да све то представља кључ успјеха. Такође, добра организација времена је неопходна како би се уједно постигле све обавезе, али и нашло вријеме за себе, за рекреацију“, истакла је Наташа.

Од успјеха у току средње школе, издваја такмичење из руског језика, гдје је освојила прво мјесто на регионалном и четврто на републичком нивоу, затим из демократије, гдје је са екипом из разреда освојила прво мјесто на регионалном нивоу, што је и завршна етапа такмичења. Ту је и такмичење из српског језика, са освојеним првим мјестом на регионалном нивоу, док републички није одржан због пандемије. Учествовала је и на бројним такмичењима и олимпијадама, како из поменутих, тако и из других предмета и веома је задовољна постигнутим резултатима.

Ове године је у СШЦ “Перо Слијепчевић” школовање завршило 117 матураната који су били распоређени у пет одјељења, и то два разреда гимназије, по један разред машинских техичара за компјутерско конструисање, економских техничара и бравара.

Свим матурантима желимо свако добро и да успјешно наставе своје образовање.

Срећно!