Игра може да почне: Први јавни наступ Омладинског позоришта Гацко

Културна сцена наше општине од синоћ је постала богатија за једну врло вриједну образовну степеницу која, сада већ и званично можемо рећи, носи назив Омладинско позориште из Гацка. Први јавни наступ млађе и старије групе полазника позоришта, које је синоћ закопало темеље свога зачећа, оправдао је идеју за оснивањем и постојањем овoг огранка културе. Учесници срећни, родитељи коју су их бодрили из публике поносни, а сви заједно са организатором Културно-спортским центром Гацко задовољни чињеницом да је почетак и више него добар.

Након два мјесеца рада и редовних проба, драмски умјетник Жељко Милошевић не крије задовољство. „Нема разлога да не будем задовољан. Показало се да ови млади људи имају жељу, вољу а то је нешто што је најважније, а поред те жеље и воље мислим да је вечерас пуна гатачка сала показала да је ово што ми радимо квалитетно и добро. У разговору са директором КСЦ, Анђелком Бољановић, рекао сам да вјерујем да ће већ на првом наступу бити сви изненађени, те да ће сала КСЦ бити ако не потпуно пуна онда макар приближно. Испунила су се та нека очекивања, то је било негдје и разумљиво, јер ипак су ово дјеца из Гацка, ипак је ово Омаладинско позориште, и ово је један лијеп почетак. Вјерујем да смо вечерашњим наступом показали да идемо у правом смјеру и вјерујем да ћемо оправдати и даља очекивања, која сигурно постоје и која ће расти“, каже Милошевић, који је кључни „кривац“ за све оно што је публика имала прилику да види на сцени Дома културе.

У интересу свих, а прије свега самог града, је обогаћивање културног живота и садржаја, а оно што је најважније и што је интерес сваког човјека јесте имиџ града и мјеста у којем живи.

Оно што је сигурно је то да се са радом и пробама наставља. „У плану је да са млађом групом до прољећа урадимо цјеловитији драмски приказ, а са омладинском групом да урадимо једну омладинску позоришну представу са којом ћемо покушати да конкуришемо и будемо надам се и селектовани на неки од БиХ фестивала. То је циљ за ову сезону“, истиче Милошевић.

Поред подршке КСЦ Гацко и Општине Гацко, очекују помоћ и привредних субјеката, како би се добила прилика за још бољи, шири и квалитетнији рад у будућности.

Подсјећамо, ЈУ „Културно-спортски центар“ Гацко и позориште „Мале ствари“ из Требиња, уз подршку Општине Гацко, по први пут у нашем граду организовали су школу глуме. Овај циклус ће трајати 10 мјесеци, а часове тренутно похађа више од 20 старијих основаца и средњошколаца. 

 

Подијелите вијест