Годишњи концерт КУД „Сава Владиславић“ – Промовисан први ЦД мушке пјевачке групе удружења

Удружење за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ Гацко, у Дому културе синоћ је одржало девети по реду годишњи концерт. Све секције, од најмлађе до најстарије, домаћој публици представиле су овогодишњи рад друштва. Промовисан је и први ЦД Мушке пјевачке групе под називом „Звоним гласом кроз вјекове“, који потписује пјесник Никола Никчевић. Према оцјени музичких зналаца, ријеч је о квалитетном материјалу који су сви заинтересовани већ синоћ могли да купе по промотивној цијени.

Кад се све сабере и одузме, била је ово успјешна година, каже предсједник удружења, Лазар Окиљевић.

„По девети пут публици у Гацку крајем године представимо свој рад, и то је постала традиција. Посебно бих истакао групу из Автовца, која је са пробама почела тек прије мјесец – два. Такође, задовољство је веће јер смо представили и први ЦД мушке пјевачке групе. Све оно што смо радили претходних година и све награде које смо освајали на такмичењима у изворном пјевању, сабрали смо и преточили у један ЦД. Снимили смо око четрдесет пјесама, различитих стилова и мелодија, чији је аутор пјесник Никола Никчевић“ – рекао је Окиљевић.

У вечери фолклора, публици су се представили и гости из Теслића. Ријеч је о друштву „Душан Станковић“. Уз гусле је запјевао гуслар Милорад Ћеклић, а потом се публици представио и вокални солиста Бошко Тепавчевић.

Удружење „Сава Владиславић“ броји око 200 чланова. Међу њима су и студенти, који се, кад год то обавезе дозове, радо враћају овом удружењу и буду дио концерата и наступа. Тако је било и овог пута. Забиљежили су бројне наступе широм Републике Српске и Србије. Учесници су и организатори многих  хуманитарних концерата. Ипак, скроман буџет којим располажу није дозволио одлазак на један међународни фестивал. Ипак, остаје нада да ће, како и сами кажу, јубилеј од 10 година постојања идуће године прославити у доста бољој финансијској ситуацији.

На дружењу које је након концерта уприличено у ресторану „Кармен“, захвалнице и пригодни поклони уручени су Опшини Гацко и свим добротворима који помажу рад овог удружења.

Подијелите вијест