Gatački studenti u finalu serijala „Naš biznis“

nas_biynis

Činjenica da naši stipendisti iz dana u dan pravdaju ukazano im povjerenje dobila je još jednu potvrdu. Naime, Borka Bejat i Radovan Papović, studenti Ekonomskog fakulteta Istočno Sarajevo, su svoje znanje, kreativnost i sposobnost dokazali na audiciji obrazovno-zabavnog serijala „Naš biznis“, prezentujući svoju ideju za ekološko i komunalno zbrinjavanje plastične („PET EKO“) ambalaže  i pripreme ambalaže za reciklažu, sa kojom su ušli u finale.

Prema riječima naših stipendista Biznis ideja „PET EKO“ je projekat koji bi se realizovao na području osam opština Stare Hercegovine u kojima živi približno 150.000 stanovnika, odnosno godišnje se odlaže prosječno oko 54 miliona različitih plastičnih flašica tj. PET ambalaže. Na ovom području „PET EKO“ bi organizovao odlaganje i sakupljanje PET ambalaže, na način postavljanja odgovarajućih komunalnih kontejnera i edukaciju stanovništva da plastičnu ambalažu odlažu u odgovarajuće kontejnere. 

Ovim projektom postiže se odgovarajuće uklanjanje plastične ambalaže, njena reciklaža i ponova upotreba. Ukupna sredstva potrebna za pokretanje preduzeća „PET EKO“, u kojem bi bilo zaposleno 7 radnika, iznose oko 80.000 KM.

“Ovaj projekat za nas predstavlja jako zanimljivo iskustvo. Omogućiće nam da steknemo nova znanja kao i da praktično primijenimo sve što smo naučili na fakultetu” – objasnila je Bejat.

“Odlučili smo da apliciramo sa ovim projektom radi sticanja novih znanja i vještina. Ipak, nadamo se da projekat neće ostati mrtvo slovo na papiru jer njegova realizacija bi imala veliki značaj kako  za Gacko tako i za cijelu Hercegovinu”- riječi su Papovića.

Opština je od početka imala razumijevanja za ovu inicijativu pruživši veliku podršku našim stipendistima. “Ponosni smo što smo pokazali da je naša omladina uspješna u svim sverama društvenog života i pomoći ćemo da na najbolji način prezentuju i sebe i Gacko” – istakao je zamjenik načelnika opštine Radoica Antunović.

Obrazovno zabavni program koji promoviše preduzetništvo i dobre poslovne ideje, realizuje RTRS dajući im šansu da dobru poslovnu ideju pretvore u uspješan posao. Dvanaest parova koji su ušli u uži izbor moraće da dokažu žiriju da su njihove  biznis ideje održive na tržištu te da pokažu, pored dobro urađenog poslovnog plana i konkretne poslovne ideje, i preduzetničku borbenost koja je neophodna za opstanak naročito u vrijeme ekonomske krize.

RTRS pobjedniku daje 10.000, 00 KM, a partneri serijala obezbjeđuju vrijedne nagrade za tim koji pokrene vlastiti posao.

Подијелите вијест