Гатачки стријелци на Првенству БиХ у Сарајеву

Првенство Босне и Херцеговине у стрељаштву, по Међународном програму, одржано је протеклог викенда у сарајевској Зетри, у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ, за екипне и појединачне пласмане.

Наступило је 68 такмичара из 12 стрељачких клубова БиХ.

СК „Младост“ је учествовао са двије екипе, док трећа мушка екипа, на ваздушном пиштољу, због техничких проблема са оружјем, овај пут није учествовала.

Гатачки клуб наступао је са женском екипом у дисциплини ваздушна пушка у саставу: Наташа Копривица 377,3 погођена круга, Наталија Гојковић 371,9 кругова и Тијана Црногорац 364,3 круга. Без значајнијег екипног пласмана заузеле су шесто мјесто са погођених 1113,5 кругова.

Наташа Копривица је погодила властити рекорд постигнут на једном мечу, као и рекорд једне погођене серије од 102,5 погођених кругова. Како истичу, то је доказ да раде озбиљно, што показују одлични резултати и перспективни млади такмичари.

У дисциплини ваздушна пушка, у мушкој екипи гађали су: Иван Појужина, Гојко Манојловић и Иван Пушара, који је у овој дисциплини стандардним оружјем наступио први пут на једном такмичењу ван Гацка. Најбоље пласирани такмичар „Младости“ Иван Појужина, био је 16. у појединачном пласману, са скромних 360,5 погођених кругова. 

Спонзор превоза на ово првенство било је предузеће Р и ТЕ Гацко.