Гатачки основци успјешни на такмичењу из хемије, српског језика и математике

У суботу 12. априла, у ОШ „Ј. Ј. Змај“ у Требињу, одржано је регионално такмичење из хемије за IX разред, док су се основци VIII разреда такмичили у знању из српског језика, које је одржано у ОШ „Свети Сава“ у Љубињу. ОШ “Свети Сава” Гацко имала је представнике на оба такмичења.

Ученик Ранко Борчанин на такмичењу из хемије пласирао се на треће мјесто, док се Љиљана Зеленовић пласирала на пето мјесто на такмичењу из српског језика.

Истога дана, одржано је републичко такмичење из математике за ученике V, VIII и IX разреда у ОШ „Десанка Максимовић“ у Добоју. Основна школа из Гацка је на такмичењу имала представнике у петом разреду, гдје се укупно такмичило 25 ученика, а наши ученици су постигли одличне резултате. Стефан Окиљевић је заузео друго, а Бранка Радан осмо мјесто. Ученике је предводила и спремала за такмичење  њихова наставница Радојка Гутовић.

Регионално такмичење у малом фудбалу и атлетици

Такође у суботу, у ОШ „Љутица Богдан“ у Калиновику, одржано је регионално такмичење у малом фудбалу, у оквиру Малих олимпијских игара. Наша школа имала представнике и у мушкој и женској конкуренцији. Екипа дјевојчица је заузела друго, док су дјечаци заузели шесто мјесто.

У недјељу 13. априла, у Требињу је одржано регионално такмичење у атлетици. Наша школа је имала представнике скоро у свим дисциплинама, а најбоље резултате су постигли: Раде Зеленовић у дисциплини бацање кугле заузео је 1. мјесто; Урош Мучибабић у дисциплини трчање на 800 метра заузео је 3. мјесто, док је Тунгуз Александар такође заузео треће мјесто, у дисциплини скок у даљ.

Сви такмичари који су заузели прво или друго мјесто у некој од дисциплина, стекли су право учешћа на републичком такмичењу.