Гатачки основци се вратили са екскурзије (фото)

Ученици деветих разреда ОШ “Свети Сава” Гацко (укључујући и подручну школу у Автовцу) у понедељак 11. априла, кренули су на наставно – научну екскурзију по Републици Српској. У богатом и садржајном програму по нашој земљи уживала су 74 ученика, у пратњи пет наставника, једног љекара и два туристичка водича.

Како нас обавјештавају, првог дана обишли су Дражевину, манастир Добрун, Вишеград, Андрићград и мост Мехмед паше Соколовића. Путовање су потом наставили према Сокоцу, гдје су обишли војничко гробље Мали Зејтинлик, затим Милиће, гдје су посјетили Рајков торањ и Музеј рударства, Добој, Бијељину – Музеј Семберије, манастир Св.
Петке, цркву Св. Василија, етно село Станишићи и Угљевик.

Трећег дана екскурзије кренули су према Бања Луци, обишли Господску улицу, храм Христа Спаситеља, Кастел. Посјетили су Народно позориште и присуствовали пројекцији едукативног филма. Четврти дан био је резервисан за национални парк Козара и Доњу Градину.

У повратку према нашој општини, матуранти су обишли Стричиће и родну кућу Петра Кочића, језеро Балкану, водопаде у Јајцу и манастир Житомислићи из 16 вијека код Мостара.

Према ријечима наставника који су се дружили са дјецом, петодневна научно – наставна екскурзија протекла је у најбољем могућем реду, а оправдала је и сврху и очекивања.

Подијелите вијест