Гатачки ловци помажу манастир у Придворици

Предсједник Удружења ловаца и риболоваца “Врањача” из Гацка, Синиша Аџић, заједно са групом ловаца донирао је манастиру у Придворици гел акумулаторе за соларни фотонапонски систем. Такође, у манастирском комплексу постављена је иноксна хранилица за прихрану срнеће дивљачи, која је израђена уз помоћ руководства и радника РиТЕ Гацко.

Извор ријеке Неретве се налази у близини манастира, а Удружење ловаца и риболоваца “Врањача” учествује активно на пројекту заштите тока Неретве од извора до Улога, у сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно – историјског и природног насљеђа Републике Српске.

Према ријечима предсједника, у наредних мјесец дана слиједе активности у сарадњи са РиТЕ Гацко на санацији пута за манастир Придворица, као и изградње једне затворене чеке за медвјеђу дивљач у сврху комерцијалног лова, уз помоћ Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

Рад предсједника Аџића је препознат од стране руководства ЛС РС, те га је предсједник ЛС РС Саво Минић наградио највишим признањем које додјељује Савез – златни орден за допринос развоју ловства у Републици Српској.

(Извор: Ловачки савез РС)