Гатачки кик-боксери у Даблину: Сребро за Мучибабића, бронза за Илића

На Свјетском Првенству у кик-боксу које је одржано у Даблину, у Ирској, од 27. августа  до 4. септембра, такмичари из Гацка постигли су запажене резултате.

Члан кик-бокс клуба “Тигар” из Гацка, Урош Мучибабић освојио је сребрну медаљу, док је бронзу освојио Лука Илић из  КБК “Ратник” из Гацка.

„Осам такмичара је освојило шест медаља. Презадовољан сам успјехом, с обзиром да нисмо имали заједничке припреме, као и да је од проше године много измијењена репрезентација. Жао ми је због Уроша који је за три секунде изгубио злато, јер је водио цијели меч, упркос наклоности судија према Естонском такмичару”, истакао је тренер кик-бокс клуба “Тигар”, Веселин Ђуричић, који је и Селектор јуниорске Репрезентације БиХ.

Од 23. до 30. октобра у Марибору слиједи сениорско Првенство Европе, гдје ће наступити члан кик-бокс клуба “Тигар”, Милан Бабић у категорији до 75 кг, у дисиплини К1. Полуфиналисти у К1 стичу право учешћа на Свјетским олимпијским играма, које ће се одржати наредне године у Пољској.

“Очекује се најјаче Првенство Европе икад одржано.Тренирамо два пута дневно, како би покушали остварити зацртани циљ”, додао је Ђуричић.

Подијелите вијест