Гатачки добровољни даваоци даровали крв у Невесињу

Чланови Удружења добровољних давалаца крви Гацко  јуче су у болничкој служби Завода за трансфузијску медицину РС у Невесињу дали 12 доза драгоцјене течности. Ово је пета акција од почетка године организована у новој невесињској болници и прва у којој учествују даваоци из сусједних општина.

Доктор Масим Брењо, специјалиста трансфузиолог, наглашава да је у Општој болници Невесиње протеклих мјесеци повећан обим услуга, па је и потражња за драгоцјеном течношћу порасла.

„Данашњом акцијом значајно ћемо поправити наше залихе“ – истакао је Брењо.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви  Мирослав Вуковић наглашава да имају 78 чланова који се одазивају на акције добровољног давалаштва широм Републике Српске. Каже да су од фебруара ове године када је регистровано Удружење дали преко 50 доза течности која живот значи. Вуковић је до сада даровао крв 58 пута и рекордер је у гатачком Удружењу чији су чланови углавном вишеструки даваоци. За хуманост је добио и Плакету општине Гацко.

Добровољни давалац Милан Гутовић очекује да ће њихово Удружење постати још масовније.

„Користимо сваку прилику да покажемо хуманост и солидарност и тиме се руководимо укључујући се у акције добровољног давалаштва“ – истакао је Гутовић.

(Радио Невесиње)