Гатачке “Делије” обрадовале дјецу и омладину Удружења “Растимо заједно”

Навијачка група “Делије” из Гацка данас је 30 новогодишњих пакетића уручила дјеци са посебним потребама Удружења “Растимо заједно” из Гацка.

Како је ово уједно и мали јубилеј – десет година како се труде да измаме осмијехе на лица дјеце и омладине овог Удружења, потрудили су се да ове године све буде у знаку Црвене Звезде – поклон врећице, свеске и остали садржај који се налази у пакетићу.

Традиција се одржала, рекао је вођа “Делија”, Предраг Шупић.

“На задовољство свих нас који смо дио овог пројекта и ове године обрадовали смо дјецу Удружења. Све је почело прије десет година. Нисмо на почетку очекивали да ће бити овако, али ево, успјели смо да одржимо традицију. Рекли смо да ћемо ове године мало промијенити, да све буде у црвено бијелим бојама, тако да смо направили сарадњу са Фондацијом Делија из Београда. Они су нам послали кесе и симболичне поклоне дјеци, које смо ставили у пакетиће. Овим чином осјећамо се лијепо, посебно када урадимо неко добро дјело у ове благе дане. Ту ћемо бити и наредних година” – рекао је Шупић, истичући да “Делије” учествују у свим хуманитарним акцијама које се организују у општини и шире.

Предсједница Управног одбора, Гордана Кекић, захвалила се “Делијама” на доброј сарадњи и хуманости.

“Прије тачно десет година на своју иницијативу су дошли код нас. Препознали су проблем и заиста имао дивну сарадњу. Посјета Делија али и других људи је, сигурна сам, са доста љубави, самим тим што осјећају потребу да треба доћи овдје, посјетити наше кориснике и изразити своју жељу да некоме помогну”, истакла је Кекић.

За кориснике Удружења “Растимо заједно”, новогодишње пакетиће обезбиједио је и Синдикат РиТе Гацко (51 пакетић), као и Савјет ученика СШЦ “Перо Слијепчевић” (32 пакетића).

Подијелите вијест