Гацко уз српски народ у Црној Гори

У организацији Црквене општине Гацко, грађани Гацка синоћ су се окупили у великом броју како би пружили подршку браћи и сестрама из Црне Горе. Скупу подршке присуствовали су и начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, предсједник Скупштине општине Јован Ковачевић, те одборници који су на протеклом скупштинском засједању упутили поруку подршке Митрополији црногорско – приморској, вјерницима и свештенству у Црној Гори.

Народ се сабрао код новог храма гдје је прочитано саопштење са Епископског савјета, након чега је кренуо у литији до старе цркве у којој је служен молебан за наш народ на Косову и Метохији и у Црној Гори. 

“Увијек смо били један народ и у невољама наслоњени једни на друге. Као грађани смо спремни да поштујемо и ову данашњу границу, али ако неко стави духовну границу између нас и Светог Василија, онда њу не можемо поштовати, а поготово ако неко прогони цркву Божију”, рекао је старјешина храма Свете Тројице, Велимир Ковач.

Свештеник Ковач обавијестио је вјернике да ће молебан у скраћеном облику бити служен након вечерње службе, сваки дан до Божића.

Подијелите вијест