Гацко испратило 76. генерацију матураната Средњошколског центра “Перо Слијепчевић”

Гацко је вечерас испратило 76. генерацију матураната Средњошколског центра “Перо Слијепчевић”.

Смотром младости и љепоте, крунисаном успоменама из школских клупа, затворила се последња страница из једног периода живота који ће и овој генерацији матураната остати у трајном сјећању.

И овај пут су се окупили у холу школе, одакле је, уз звуке трубача, кренуо традиционални дефиле улицама Солунских добровољаца и Немањином, гдје их је аплаузом испратио велики број Гачана.

Посјетили су цркву Свете Тројице, a славље je настављено у ресторану Кармен.

Била је ово малобројна генерација, пристојне дјеце са примјерним владањем, рекао је директор школе, Александар Саша Пуровић.

“И ова генерација, на жалост, била је малобројна. Ипак, бројала је доста сјајне дјеце и одличних ученика, са примјерним владањем. Имали смо и три Вуковца са свим петицама током све четири године. Сви који су завршили четврти степен ће пробати да упишу жељене факултете. Мислим да имају капацитет да упишу оно што желе, па вјерујем и да заврше. У неком периоду ће се сјетити и свих добронамјерних савјета које смо им дијели током школовања. Желимо им сву срећу”, рекао је Пуровић, додајући да је најважније да остану добри људи.

За ђака генерације 2023/2024. године проглашена је гимназијалка Андреа Ковачевић, која је овај успјех понијела из Основне школе. Љубав према математици и физици одвешће је на студије електротехнике у Новом Саду.

“Ово је за мене велика част и истовремено награда за уложени труд током четворогодишњег школовања. Не могу рећи да је било лако, али уз добру организацију све се може постићи. Била сам ђак генерације и у Основној школи и то признање носило је велику мотивацију да тако наставим и даље. Дуго сам се двоумила између студија медицине и електротехнике, али је преовладала моја љубав према математици и физици, тако да планирам уписати Електротехнички факултет у Новом Саду”, казала је Андреа.

Полагање матурских испита заказано је за мјесец јун.

Подсјећамо, средњошколско школовање окончало је 72 ученика, 32 гимназијалца, 24 машинска техничара за компјутерско конструисање и 16 бравара – заваривача.

Нашим матурантима желимо пуно среће и успјеха у животу и школовању, да изаберу прави пут на којем ће се снаћи и буду оно што желе.

Подијелите вијест