Гачанке освојиле Порт куп у Бару

Протеклог викенда у Спортској дворани “Тополица” у Бару, одигран је јубиларни 20-ти Порт куп 2014. на којем су учествовали домаћа екипа ЖОК Лука Бар, ЖОК Клек Србијашуме и наш тим ЖОК Гацко. Изузетно квалитетан турнир са дводеценијском традицијом окупио је екипе из Црне Горе, Србије и Републике Српске и привукао домаћу публику на трибине.

У првом колу састали су се домаћи тим, вишеструки шампион Црне Горе и освајач дупле круне – екипа Луке Бар и наша екипа ЖОК Гацко. У сва три сета виђена је квалитетна одбојка и велика борба , а на крају су гачанке биле сигурније и славиле са убједљивих 3:0 (25:21, 25:23, 25:22).

Другог дана турнира, наша екипа састала се са екипом Клека и лагано славила са 3:0 (25:18, 25:18, 25:17), а тренер Маљевић шансу је указао свим играчицама. Последњег трећег дана екипа Луке Бар резултатом 3:1 савладала је Клек. Средњи блокер ЖОК Гацко, Ана Гајић, проглашена је за најбољу играчицу турнира.

Тренер нашег тима, Иван Маљевић, био је задовољан игром својих играчица: “Ово су за нас прве утакмице, тек почињемо са уигравањем и за ову фазу припрема сам задовољан приказаним. Још увијек се осјећа умор од теретане и снажних физичких припрема, и како вријеме буде одмицало очекујем да екипа игра све боље и боље.”

Након одиграна три кола, екипа ЖОК Гацко са максималним учинком освојила је прво мјесто, домаћа Лука Бар завршила је на другој позицији, док је Клек је био последњепласирани.
(ЖОК Гацко)