Гачанке освојиле Порт куп у Бару

Протеклог викенда у Спортској дворани “Тополица” у Бару, одигран је јубиларни 20-ти Порт куп 2014. на којем су учествовали домаћа екипа ЖОК Лука Бар, ЖОК Клек Србијашуме и наш тим ЖОК Гацко. Изузетно квалитетан турнир са дводеценијском традицијом окупио је екипе из Црне Горе, Србије и Републике Српске и привукао домаћу публику на трибине.

У првом колу састали су се домаћи тим, вишеструки шампион Црне Горе и освајач дупле круне – екипа Луке Бар и наша екипа ЖОК Гацко. У сва три сета виђена је квалитетна одбојка и велика борба , а на крају су гачанке биле сигурније и славиле са убједљивих 3:0 (25:21, 25:23, 25:22).

Другог дана турнира, наша екипа састала се са екипом Клека и лагано славила са 3:0 (25:18, 25:18, 25:17), а тренер Маљевић шансу је указао свим играчицама. Последњег трећег дана екипа Луке Бар резултатом 3:1 савладала је Клек. Средњи блокер ЖОК Гацко, Ана Гајић, проглашена је за најбољу играчицу турнира.

Тренер нашег тима, Иван Маљевић, био је задовољан игром својих играчица: “Ово су за нас прве утакмице, тек почињемо са уигравањем и за ову фазу припрема сам задовољан приказаним. Још увијек се осјећа умор од теретане и снажних физичких припрема, и како вријеме буде одмицало очекујем да екипа игра све боље и боље.”

Након одиграна три кола, екипа ЖОК Гацко са максималним учинком освојила је прво мјесто, домаћа Лука Бар завршила је на другој позицији, док је Клек је био последњепласирани.
(ЖОК Гацко)

Подијелите вијест