Гачанин Срђан Бошковић, кошаркаш Игокее: “Напорним радом желим постићи много”

Срђан Бошковић (18) млади кошаркаш, један је од највећих спортских талената из Гацка, који своју каријеру гради у Игокеи из Лакташа. По природи скроман, спортски орјентисан, али и мотивисан да ће сопственим радом завриједити пажњу, те своје мјесто наћи у магичној игри званој кошарка, свакодневно тренира, чак и на паузи, у исчекивању професионалног уговора, који је свакако заслужио.

Још као голобради момак, добрим играма скренуо је пажњу тима који има озбиљне амбиције и најбоље резултате посљедњу деценију у држави, али и запажене резултате у АБА лиги и европским такмичењима, те се из родног Гацка и матичног ОКК “Гацко” преселио у редове “Игоса”.

Момак који игра на позицији бека – шутера, који је још у претходној сезони наступао са много успјеха за јуниоре, али парарално с тим и у другом тиму Игокее, гдје је уписао већ сениорске минуте, радује се напокон повратку навијача на трибине, али и нормалности када је спорт у питању.

Сезона која је иза њега била је више него успјешна. Оно што свакако дефинише његову игру јесу добар шут, дриблинг али и продор, уз све то, добар је у одбрани, што га већ сада чини комплетним.

“Јуниорска сезона била је заиста добра, крунисана је трећим мјестом на завршном турниру АБА лиге на Златибору чиме можемо и морамо бити задовољни у супер јакој конкуренцији. Играо сам и Прву лигу Републике Српске (Студент Игокеа) када су сениори у питању, тако да је било одлично. Били смо најмлађа екипа, гдје нам је за длаку измакао плеј – оф. Но, та лига је врло важна за нас младе играче гдје кроз утакмице сазријевамо и добијамо прилику да покажемо колико знамо”, казао је Бошковић који слободно вријеме проводи у родном Гацку.

Максимална посвећеност, љубав ка кошарци, дају нам јасну слику, да је једна велика каријера пред њих. Ипак, терен је најбоље мјерило, гдје све то мора потврдити.

“Најбитнији је рад и труд, континуитет свега онога што младом спортисти може послужити да би напредовао. Свјестан сам да пролазим кроз развојни пут, како би додатно напредовао и играо кошарку на професионалном нивоу. Кошарка је незаобилазан дио мене, моја свакодневница, па ми ни индивидуални тренинзи не падају тешко. Напорним радом желим постићи много, ја се надам да сам на правом путу”, додао је Бошковић.

Када играч својим радом и трудом добије праву прилику и све то уз таленат преточи у успјешну каријеру, тренинзи, труд и залагање вриједни су свега тога. Сагласан је и сам Бошковић, а баш то имамо, поручује и на примјерима наших суграђана Немање Гордића и Обрада Томића, који су направили озбиљне каријере, уз рад и одрицање.

“Наш Немања Гордић прави је примјер како треба ићи степеницу по степеницу, кроз регионалну лигу. Такав случај је и са Обрадом Томићем, који има одличне статистике, а играо је и игра у озбиљним клубовима. Заиста бих волио да кренем њиховим стопама, јер једноставно пуно су зноја “пролили” да би дошли до жељених клубова и нивоа на коме се налазе”, казао је Бошковић, коме је жеља једног дана да обуче дрес београдских “црно – белих”.

Такође, срећан је што је велика популарност када је кошарка у питању и сада у Гацку. Поручује да је у контакту, како са тренерима тако и играчима, те вјерује да ће се у догледно вријеме у Гацку играти и Прва лига Републике Српске, јер Гацко је град спорта, град кошарке

Подијелите вијест