Гачани на турниру у стоном тенису

Турнир у стоном тенису одржан је протеклог викенда у Читлуку, а међу учесницима била су и два такмичара из Гацка. Милан Гутовић и Митар Таушан, који води секцију стоног тениса у Гацку, кажу да овај спорт код нас није популаран, те да учешћем на овом турниру настоје да се то промијени.

“У Читлук смо били позвани више као гости, мада смо учествовали у такмичењу. Турнир је био међународног карактера и учествовале су све земље региона, рекреативци и бивши играчи. Поред нас, учествовале су и екипе из Требиња и Невесиња”, каже Таушан.

Нису ушли директно у борбу за неку од медаља, али, како истиче, то овај пут није ни био циљ. Према његовим ријечима, с обзиром на то да до сада интересовање за стони тенис није било на задовољавајућем нивоу, намјера је да се овај спорт омасови и привуче првенствено млађе генерације.

“Десетак рекреативаца у Гацку бави се овим спортом кроз секцију која постоји. Покретање школе тениса није успјело, највише због недостатка простора. Овај спорт није популаран код нас, немамо традицију његовања, али се надамо ће се то промијенити”, каже Таушан.

Стони тенис јача тијело и ум, поручују ови рекреативци, и позивају све заинтересоване који воле и желе тренирати, да им се придруже и тако овај спорт учине популарним.

Подијелите вијест