Гачани још једном показали хуманост: За дјецу са Косова и Метохије прикупљено око 6.000 марака

У организацији Основне школе „Свети Сава“ из нашег града, данас је у спортској дворани одржан велики Хуманитарни базар, a наши суграђани су још једном показали велико срце. Сав приход од 6.000 марака биће уплаћен у сврху помоћи братској ОШ „Вук Караџић“ Шилово – Гњилане са Косова и Метохије.

Према ријечима једног од организатора, Маје Бештић, презадовољни су одзивом и реализацијом саме идеје.

“Базар је премашио сва наша очекивања. Прикупљено је 6.013 КМ, са могућношћу повећања цифре јер су уплате могуће још у понедељак на наш намјенски жиро рачун”, истакла је Бештић.

Одазвао се велики број суграђана који су представили своје креативне радове, а предузећа и појединци уплатили су новчане донације.

Новчани прилог уплатила је и Општина Гацко, а хуманитарној акцији придружио се и први човјек општине, др Огњен Милинковић.

“Увијек подржавам овакве акције, јер то је морална и људска обавеза свих нас”, казао је начелник Милинковић.

Дио данашње акције била је Гордана Антељ, која је, у духу традиције, припремила посна слатка и слана пецива.

“Драго ми је што моја породица дио овако лијепе акције. Смисао Божића за мене је даривање љубави, пажње и времена. Овај пут из свег срца моју подршку су имала дјеца Шилова, која су нам једном приликом и били гости. Сматрам да је њима сада најпотребнија наша подршка, нека знају да нису сами. Хвала свим грађанима који су препознали значај ове акције и хвала организаторима који су нас сабрали у овој доброј намјери”, рекла је Антељ.

Своје производе изложила је и Драгана Симуновић, власница “Слатке чаролије” из нашег града.

“Лијеп је осјећај подржати хуманитарне акције. Драго ми је што могу, у складу са својим могућностима бити дио ове лијепе приче. Наше мало, некоме значи много”, рекла је Симуновић.

У сали је била постављена и кутија за новчане прилоге, а најмлађи су имали прилику да се друже и сликају са Деда Мразом.

И ове године, Удружење дјеце и омладине са потешкоћама у развоју “Растимо заједно” дало је свој допринос.

“Позив за учешће смо врло радо прихватили и кренули са спремањем. На нашем штанду могло се наћи плетиво, дјечије играчке, честитке, новогодишњи украси. Све ово смо спремили заједно са дјецом која су корисници нашег центра”, истакла је психолог, Јелена Гутовић и додала да на овај начин обједињују и његују хуманост и заједништво.

“Уједињени око заједничке идеје – помоћ другима, оплемењујемо своју душу и помажемо другима. Заједно можемо све”, порука је упућена са данашњег базара.

Велико браво и хвала свима који су подржали још једну хуману причу.

Подијелите вијест