Гачани испратили дјецу са Косова

Поводом боравка дјеце са Косова у нашој општини, свечаним програмом „Гацко за Косовску Каменицу“, по трећи пут за редом, Општина Гацко синоћ је заокружила још једну причу хуманости  и подршке.

Да је лијепа ријеч и гостољубивост коју је Гацко пружило за 49 малишана из Косовске Каменице и Ранилуга, оно што најмање можемо, истакао је током свог обраћања, начелник оштине Гацко, Милан Радмиловић. „ Херцеговина је увијек била и остала уз наше Косово и његов народ. Ово је најмање што можемо, и надамо се да ово није крај већ почетак и наставак једног пријатељства“, истакао је Радмиловић. Захвалио се породицама чланова културно умјетничких друштава „Зеленгоре“, „Саве Владиславића“ и плесне групе „We dance“, чије породице су и ове године положиле испит хуманости и угостиле дјецу са Косова.

Током програма, Гацко је и синоћ дало предност својим гостима. На сцени Дома културе чули смо рецитације и пјесме у извођењу ученика Основних школа „Десанка Максимовић“ и „Вељко Дугошевић“ из Косовске Каменице и Ранилуга. Нису изостали ни добро познати стихови пјесника Сретена Видаковића као и наступ чланова КУД „Зеленгора“.

Као мали знак пажње и сјећање на Гацко, начелник општине уручио је скромне поклоне начелнику за друштвене дјелатности у Косовској Каменици, Горану Антићу, директору ОШ “Десанка Максимовић” Јадранки Васић, као и учитељици ОШ “Вељко Дугошевић” из Ранилуга, Слађани Селкић. Током свог обраћања, изразили су задовољство што су посјетили Гацко и упознали породице које су током свих седам дана биле добар домаћин и пријатељ.

У име општинке управе у Косовској Каменици и наставничког вијећа ОШ „Десанка Максимовић“,  гости су поклоне и захвалнице уручили појединцима и организацијама које су биле дио овога пројекта. Захвалнице су уручене начелнику општине Гацко, Милану Радмиловићу, предсједнику скупштине општине Гацко, Јовану Ковачевићу, предузећу РиТЕ Гацко и синдикату овог предузећа као и кореографима КУД „Зеленгора“ Сањи Митрић и Санели Ћећез.

Инспирисан боравком у Гацку,  ученик  Алекса Димић из Косовске Каменице, током свог боравка у Гацку насликао је слику, коју је током вечери уручио начелнику општине Гацко.

И овај пут, симболичним сусретом на сцени Дома културе, дјеца домаћини својим вршњацима са Косова, уручили су поклон школске торбе са школским прибором, које је обезбиједила Општина Гацко.

Подсјећамо, током протеклих седам дана, организатори су припремили план и програм боравка дјеце, током којих су уживали у природи и дружењу, и обишли најважније културно-историјске знаменитости Гацка и Херцеговине.

Генерални спонзор и покровитељ овог пројекта и ове године је била Општина Гацко и синдикат РиТЕ Гацко.

 

Подијелите вијест