Гачани дочекали дјецу са Косова

Општина Гацко, по трећи пут за редом, данас је дочекала 49 најбољих ученика основаца из Косовске Каменице и Ранилуга. Ученике са Косова који су дошли у пратњи својих учитеља и наставника, дочекали су предсједник СО Гацко, Јован Ковачевић и предсједник синдиката РиТЕ Гацко, Жељко Тепавчевић, као и породице из Гацка које су и ове године врата својих домова отвориле за ове малишане.

„Данас, по трећи пут на испиту хуманости, Гацко и Херцеговина руке шире својим другарима са Косова. И овај пут бићемо прави домаћини, а надамо се да ће оваква дружења постати лијепа традиција“, рекао је Ковачевић, који је на челу координационог Одбора за дочек дјеце са Косова. Посебан поздрав упутио је свим породицама из Гацка које су и овај пут угостиле малишане.

Наредних дана, до 27. августa, дјеца ће боравити код породица чланова културно-умјетничких друштава „Зеленгора“ и „Сава Владиславић“, као и плесне групе „We dance“. Организатори су и ове године припремили план и програм посјете током које ће ученици, између осталог, упознати природне и културно – историјске знаменитости Гацка и Херцеговине.

Главни спонзор и покровитељ овог пројекта су Општина Гацко и Синдикат РиТЕ Гацко.