Fudbaleri Mladosti počeli pripreme

Fudbaleri Mladosti iz Gacka koji su jesenji dio Prvenstva Republike Srpske završili na sedmom mjestu sa 22 osvojena boda (dva manje od jesenjeg prvaka Slobode iz Novog Grada) počeli su sa pripremama za nastavak prvenstva koji je planiran 09. marta.

Šef stručnog štaba Željko Popović sa svojim pomoćnikom Veselinom Slijepčevićem u srijedu je izvršio prozivku igrača na koje mogu računati u nastavku prvenstva. Prozivci su se odazvali igrači koji su igrali u jesenjem dijelu: Guzina Slobodan, Vasiljević Velibor, Mrković Bojan, Ćeranić Rajko, Sušić Novak,Sušić Nikola, Goranović Dragan, Vico Miljan, Vico Jovica, Andrić Savo, Prelo Miroslav, Komnenić Rajko, Denda Krsto, Dangubić Milosav, Pušara Darko, Jeremić Nenad, Drakul Marko, Mumalo Aleksandar, Lozo Dejan, Koprivica Nikola i Goranović Tigran-igrač juniora. Pripremama će za koji dan biti priključeno još dva do tri igrača iz omladinskog pogona.

Nakon završetka Elektro-tehničkog fakulteta  u Novom Sadu pripremama se priključio  i stari član našeg kluba Sušić Gojko.

Talentovani golman Vladimir Marković koji je polovinom jesenjeg dijela prvenstva otišao na fakultet u Novi Sad uzeo je ispisnicu iz kluba i vjerovatno će karijeru nastaviti u nekom od vojvođanskih klubova.

Iako su uslovi za rad veoma teški, šef stručnog štaba Popović sa pomoćnikom Slijepčevićem, kompletne zimske pripreme će provesti na terenima u Gacku. Prvih desetak dana će se raditi dva puta dnevno i to popodne na pomoćnim terenima pokrivenim snijegom, a naveče u dvorani. U planu je i odigravanje pet do šest prijateljskih utakmica u gostima sa ekipama iz Zapadne Hercegovine(Čapljina, Međugorje, Mostar, Stolac) obzirom na loše vremenske uslove u Gacku i nemogućnost korištenja terena zbog pokrivenosti snijegom.

Trener Popović zajedno sa svojim igračima vjeruje da će spremno dočekati nastavak prvenstva i gostovanje u Janji gdje će se u okviru 14. kola sastati sa domaćim Podrinjem.

Подијелите вијест