Fudbal: Zaslužena pobjeda fenjeraša iz Šamca

F

Utakmicu 13. kola Prvenstva RS, ujedno i poslednju utakmicu jesenjeg dijela Prvenstva RS, „Mladost“ je igrala u subotu 03.11.2012. godine u Šamcu, gdje se sastala sa domaćim FK „Borac“. Konačan rezultat utakmice je 2:0 (1:0) za domaćina. Golove za domaćina postigao je Mirza Hasanović u 36. i 86. minutu igre.

Uslovi za odigravanje utakmice bili su veoma dobri. Ovo je bila jedna od odlučujućih  utakmica domaćih u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Domaćin je pokazao više volje za pobjedom, što mu se na kraju i isplatilo. Igrači Mladosti, u odnosu na domaćina, svoje šanse za postizanje gola nisu iskoristili. Konačan rezultat je bila pobjeda domaćina, koji je i pokazao više volje za pobjedom.

Nakon 13. odigranih kola jesenjeg dijela Prvenstva, na prvom mjestu je „Sloboda“ iz Novog Grada sa osvojena 24 boda, „Mladost“ iz Velike Obarske na 2. mjestu i „Sloboda“ iz Mrkonjić grada na 3. mjestu imaju po 23 boda, „Sloga“ iz Doboja na 4., „Modriča“ na 5. mjestu, „Kozara“ na 6. mjestu i „Mladost“  na 7. mjestu, imaju po 22 osvojena boda.

Prvenstvo se nastavlja sredinom marta 2013. godine, a „Mladost“ u 14. kolu gostuje u Janji, gdje se sastaje sa domaćim FK „Podrinjem“.

Utakmice 13. kola Omladinske lige BiH grupa „JUG“ Omladinci Mladosti  su igrali juče u Čapljini, gdje su se sastali sa domaćinom NK „Čapljina“. Kadeti su izgubili rezultatom 3:0, a juniori su bili bolji od svojih vršnjaka i pobijedili rezultatom 2:1.

Utakmica 14. kola Omladinske lige BiH grupa „JUG“, po rasporedu se igra u nedelju 11. novembra 2012. godine u Gacku. Omladinci Mladosti se sastaju sa NK „Tomislav“ iz Tomislava. Utakmice se igraju sa početkom u 11:00 sati  (kadeti) i 13:00 sati ( juniori).

Odgođena utakmica 12. kola sa NK “Sloga“ iz Gornjeg Vakufa igraće se kada to vremenske prilike dozvole.

Подијелите вијест