Fudbal: Pripreme završene, start prvenstva u subotu

Prijateljskom utakmicom koja je odigrana u subotu u Mostaru sa FK „Lokomotiva“, fudbaleri Mladosti su završili pripreme za nastavak Prvenstva RS uz dosta problema. Veliki snijeg i loše vrijeme proteklih dana su ometali rad na terenu tako da zacrtani plan priprema nije u potpunosti proveden.

U okviru priprema fudbaleri Mladosti su odigrali sedam prijateljskih utakmica u kojima su naši fudbaleri zabilježili četiri pobjede od kojih su dvije utakmice završene neriješenim rezultatom uz jedan poraz. Savladani su NK „Bigeste“ Ljubuški sa 2:0 (strijelci Ćeranić i Sušić), NK „Međugorje iz Međugorja sa 4:1 (strijelci Ćeranić, Komnenić, Dangubić i Drakul), FK „Obilić“ iz Herceg Novog sa 2:0 (strijelci Vico i Dangubić), FK „Igalo“ iz Igala sa 3:2 (strijelci Prelo, Vico i Sušić). Neriješenim rezultatom završene su utakmice sa NK „Čapljina“ iz Čapljine 1:1 (strelac Ćeranić) i FK „Lokomotiva“ Mostar 2:2 (strijelci Drakul i Ćeranić). Jedini poraz  od 3:0 zabilježen je od FK „Sloboda“ Tuzla.

Utakmicom 14. kola koja se igra u subotu 09.03.2013. godine počinje proljetni dio Prvenstva RS, a FK „Mladost“ se sastaje sa FK „Podrinje“ u Janji.

Подијелите вијест