ФК “Напредак“ Доњи Шепак- ФК „Младост“ Гацко 8:2

Фудбалери „Младости“ су у последњем, 26. колу Прве лиге Републике Српске гостовали у Доњем Шепку гдје су се састали са екипом ФК „Напредак“. Одржана утакмица биле је без значаја за обе екипе које су већ напустиле прволигашко друштво и које ће у сезони 2015/2016 године играти у Другој лиги група „Исток“. Тек завршена сезона у Првој Лиги Републике Српске, за „Младост“ из Гацка била је јако неуспјешна. Овом утакмицом фудбалери „Младости“ су послије 13 сезона играња у Првој лиги Републике Српске изгубили прволигашки статус.
Пораз од „Напретка“ резултатом 8:2 ставио је тачку на изузетно лоше фудбалско прољеће „Младости“. Голове за екипу „Младости“ постигли су Прело Мирослав и Лозо Дејан. Екипа је наступила без седам првотимаца и шефа стручног штаба.

„Младост“ је играла у саставу: Шуковић, Салатић, Горановић Д, Горановић С, Гузина (од 46. мин. Николић),Тохољ, Прело, Комненић, Лозо, Вуковић (од 59. мин. Бјелогрлић), Пушара.

Након одиграних 26 кола првенства, прво мјесто и пласман у Премијер лигу БиХ остварила је екипа ФК „Рудар“ из Приједора са освојених 50 бодова. Прволигашко друштво су напустиле екипе ФК „Слобода“ Мркоњић Град са освојена 33 бода, ФК „Дрина ХЕ“ Вишеград са освојених 29 бодова, ФК „Младост“ Гацко са освојена 24 бода и ФК „Напредак“ Доњи Шепак са освојених 20 бодова.

У 34. последњем колу Омладинске лиге БиХ група „ЈУГ“ које се играло у недељу 07. јуна, омладинци „Младости“ су дочекали вршњаке НК „Слога“ из Љубушког.
Кадети гостујуће екипе су били бољи и побиједили резултатом 5:2, као јуниори који су били бољи од домаћина и побиједили резултатом 2:0.
Овим утакмицама завршено је првенство Омладинске лиге БиХ група „ЈУГ“. Екипа кадета је заузела последње, 18. мјесто са 6 освојених бодова а јуниорска екипа се пласирала на 9. мјесто са освојена 44 бода.

Подијелите вијест