ФК “Младост” Гацко: Jесен из угла статистике

Иза фудбалера Младости из Гацка налази се још једна полусезона, од када се такмиче у Другој лиги РС, група „Исток“. Ушли су у нови шампионат са жељом да заузму мјесто у горњем дијелу табеле, али у коначном исходу након завршетка јесење сезоне, заузели су 10. мјесто.

Играчи се налазе на одмору, а Управа и стручни штаб ће извршити анализу јесењег учинка сваког играча појединачно и према томе се одредити на кога ће рачунати за наставак првенства у прољетном дијелу, јер десето мјесто, истичу у клубу, није за опуштање. У току зимске паузе, морали би се превазићи многи проблеми који су резултирали слабим учинком од очекиваног како финансијске природе тако и недисциплине.

Фудбалери Младости су након 15 одиграних утакмица на крају првенства освојили 21 бод, и остварили седам побједа и осам пораза без неријешеног резултата. На гостовањима, фудбалери Младости су изгубили седам утакмица, док су једном били бољи од домаћина, уз гол разлику 26 примљених и седам датих голова. На домаћем терену забиљежили су шест побједа и један пораз уз 18 датих и шест примљених голова.

У 15 првенствених кола, стријелци су постигли 25 голова, а голмани Гузина, Шуковић и Тепавчевић примили су 32 гола. Најуспјешнији су били стријелци јесењег првака ФК Напредак из Доњег Шепка са 34 постигнута гола и Фамоса из Војковића, који су 32 пута погађали противничке мреже.

Први стријелци тима су Сретен Николић и Рајко Ћеранић са по седам постигнутих голова, Милосав Дангубић и Ђорђе Салатић са по три постигнута гола, Драган Горановић и Бојан Мрковић са по два, те Рајко Комненић који је једном био стријелац за свој тим.

Фудбалери Младости су одиграли и утакмицу у Купу РС, гдје су поражени су од премијерлигаша, Радника из Бијељине, резултатом 3:0.

У јесењем дијелу, на одиграних 15 утакмица у првенству наступило је 25 играча. Ниједан играч није одиграо свих 15 утакмица. Тринаест утакмица одиграли су Бојан Мрковић, Ђорђе Салатић, Слободан Гузина (1170 минута), Драган Горановић (1140 минута), Рајко Ћеранић (1109 минута) и Сретен Николић (1040 минута). Затим слиједе Дејан Лозо са 12 утакмица (1025 минута), Стеван Бјелогрлић са 12 утакмица (795 мин), Новак Сушић са 11 утакмица (959 мин), Бошко Пушара са 11 утакмица (956 мин), Марко Дубљевић са 11 утакмица (956 мин). Десет утакмица су одиграли Рајко Комненић (829 мин) Јефто Авдаловић (476 мин) и Јован Бокић (429 мин). Још су играли Милосав Дангубић (518 мин), Никола Копривица (449 мин), Данило Сушић (239 мин), Жељко Антељ (83 мин), као и Симо Ћеранић, Саша Тепавчевић, Чедомир Шуковић, Слободан Зиројевић, Бобан Црногорац, Јован Гузина и Дејан Дубљевић.

Играчи Младости имају 38 жутих картона. Највише жутих картона је добио Рајко Комненић (шест), затим слиједе Јефто Авдаловић и Стеван Бјелогрлић са четири, а по три пута су опоменути Ђорђе Салатић, Бојан Мрковић и Рајко Ћеранић. По два жута картона су добили Слободан Гузина, Дејан Лозо, Новак Сушић и Марко Дубљевић. По један жути картон имају Драган Горановић, Никола Копривица, Бошко Пушара, Јован Бокић и Данило Сушић.

Играчи Младости су пет пута искључени и морали су у свлачионицу прије времена – Новак Сушић два пута, а Драган Горановић, Рајко Ћеранић и Слободан Зиројевић по једном.

Подијелите вијест