“Фит за љето 2019”: Успјешно завршен трансформациони изазов

ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко у протеклих мјесец дана успјешно је реализовао пројекат Трансформациони изазов – “Фит за љето 2019”. Петнаест ученика изазова остварило је жељене резултате, а на радост организатора, сви и даље остају у тренингу што и јесте био крајњи циљ пројекта.

Један од тренера и мотиватора, Милан Гутовић, задовољан је како одазивом тако и дисциплином учесника, који су поштовали правила и начин одржавања тренинга. Како каже, идеја за пројектом јавила се почетком године.

“Жељели смо да реализујемо један овакав пројекат или сличан овоме. Већи градови имају овако нешто, а од мањих мислим да смо ми у Гацку први. На самом почетку смо одредили иницијално стање сваког кандидата посебно. Имали смо и преглед основног здравственог стања сваког учесника тренинга. На изазов су се претежно одазвали људи који имају проблема са тјелесном тежином, па је сваки учесник добио основне смјернице и напомене у вези са исхраном. Жељени резултат је постигнут – сви су изгубили од 3 до 8 кг. што је одличан резултат за период од мјесец дана. Ово је апсолутно здрав начин мршављења, а током тренинга љекари из Дома здравља пратили су здравствени статус сваког кандидата”, рекао је Гутовић.

Чињеница да су сви учесници изразили жељу и спремност и да и даље остану и тренингу, успјех организатора чини већим.

“Циљ је био да вјежбање постане стил живота свих учесника, те да сви кандидати који су прошли овај пројекат, и након завршетка да остану у тренингу”, додао је Гутовић.

За све кандидате који су прошли изазов, ЈУ “Културно – спортски центар” обезбиједио је прикладну награду – бесплатан тренинг у трајању од мјесец дана.

С обзиром на овогодишњи успјех, са пројектом настављају и наредне године. Надају се још већем интересовању, а успјех је, уз јаку вољу и жељу, загарантован.

Подијелите вијест