Европско сребро и медаље за плесни клуб „We dance“ Гацко

Да је успjех загарантован само ако чврсто вјерујеш у  своје способности, показале су нам дјевојке из плесног клуба „We dance“ из Гацка, које су протеклог викенда учествовале на „Отвореном европском  навијачком првенству 2014“ у Паризу. На отвореном Европском „Cheerleading i Cheerdance“ првенству у Дизниленду у Паризу гдје је учешће узело преко 6000 такмичара из 20 држава, наше дјевојке су успјеле да се изборе за сребрни пехар и медаље.

У катеогорији “Senior double hip hop”, кореографкиње  овог плесног клуба, Маја Косовић и Емилија Стојановић освојиле су 2. мјесто. У категорији “Senior hip hop” у екипном пласману група „We dance“, заузела је 4. мјесто. Овим пласманом, гачанке су се пласирале на Свјетско првенство које ће се одржати 2015. године у Орланду (Флорида).

Нашу земљу на овом првенству представљали су плесни клуб „­We dance” Гацко, плесни клуб „Груде“ из Груда и плесни клуб “Широки“ из Широког бријега, који се такође могу поносити освојеним двијема медаљама.

Даљи планови ове перспективне плесне групе која тренутно броји више од 30 чланова различитих старосних доби, односе се на припрему и учешће на плесном такмичењу „Winter Open 2014”  у Бања Луци које ће се одржати 7. децембра а припрема се и велики годишњи концерт овог гатачког клуба у нашем граду који ће се одржати у децембру, на коме ће свим спонзорима бити додијељене плакете у знак захвалности.

Из клуба се захваљују свим спонзорима који су омогућили организацију и одлазак на Европско такмичење а то су: Синдикат РиТе Гацко, Општина Гацко, Електропривреда РС, „Термоградинг“д.о.о. Гацко, „Антикорозија“д.о.о. Гацко, „Сафир“д.о.о. Гацко, Кафе бар „Урке“ Гацко, „Липник“д.о.о. Гацко и Кафе бар „Херц“ Гацко.

Подијелите вијест