Екипе подмлатка и омладине Црвеног крста Гацко прве у регији

Јуче је у Невесињу, у спортској дворани, одржано 24. Регионално такмичење у пружању прве помоћи, са реалистичким приказом повреда, стања и обољења, за ученике основних и средњих школа Источне Херцеговине. Прва мјеста освојиле су двије екипе Црвеног крста из наше општине.

У конкуренцији подмлатка, прво мјесто заузела је екипа Општинске организације Црвеног крста Гацко. Друга је била екипа из Требиња, а трећа екипа из Билеће.

У конкуренцији омладине, прво мјесто поново је припало екипи из Гацка. Друго мјесто заузела је екипа из Билеће, а треће екипа из Невесиња.

Побједницима су уручени пехари, док су остале екипе добиле дипломе и захвалнице за освојена мјеста и учешће у такмичењу.

На такмичењу је учествовало седам екипа – три екипе омладине и четири екипе подмлатка. По оцјени главног судије такмичења, др Христине Јањић Зиројевић, показан је висок ниво знања из ове области, а само такмичење оцијењено је високом оцјеном.

Организатори такмичења биле су Општинске организације Црвеног крста Источне Херцеговине као и градска организација Црвеног крста Требиње.

Првопласиране екипе, како подмлатка тако и омладине, представљаће регију Источне Херцеговине на 24. Републичком такмичењу у пружању прве помоћи, које ће се одржати у Палама.

Подијелите вијест