Екипе из Гацка и Требиња побиједиле на Регионалном такмичењу у пружању прве помоћи

У Спортској дворани у Невесињу јучеје одржано Регионално такмичење у пружању прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења. Учествовало  је девет екипе из Гацка, Билеће, Љубиња,Требиња и Невесиња.

У категорији Подмлатка Црвеног крста највише знања и вјештине показала је екипа из Гацка, а у категорији Омладине Црвеног крста најбоља је била екипа из Требиња.

Првопласиране екипе добиле су пехар и право учешћа на републичком такмичењу које ће се одржати крајем маја. Другопласираним и трећепласираним екипама додјељене су пригодне дипломе. Улогу главног судије на такмичењу обављао је Раде Марковић, предсједник Омладине Црвеног крста Републике Српске.

Координатор Црвеног крста Источне Херцеговине, Бранислав Арнаутовић нагласио је да су све екипе одлично припремљене и да су нијансе одлучивале о побједницима.

„Имали смо намјеру да такмичење одржимо на отвореном како би и грађани могли да прате надметање активиста Црвеног крста, али нажалост временске прилике то нису дозволиле, па смо били принуђени да такмичење одржимо у дворани“ – рекао је Арнаутовић.

(Радио Невесиње)

Подијелите вијест