Џудо клуб Гацко: 33 нова ученичка појаса

За џудисте из џудо клуба Гацко, џудо клуба Берковићи и џудо клуба „Херцеговац Дијамант“ из Билеће , у сриједу, 15. јуна, у Билећи је одржано полагање за нове ученичке појасеве.

У овом величанственом догађају, 78 малишана је добило нови ученички појас, а од тога су 33 полазника џудо клуба из Гацка.

Кандидате је оцјењивала трочлана комисија којом је предсједавао Јово Самарџић (мајстор џудоа црни појас пети дан), а чланови комисије били су генерални секретар Џудо савеза Републике Српске Синиша Ђукић (мајстор џудоа црни појас пети дан) и Никола Чабрило (мајстор џудоа црни појас други дан).

Након тога, уприличено је дружење присутних гдје се осјетила радост и задовољство због успјешног полагања,  али и због  постигнутих успјеха у претходној сезони. Велики број дјеце која тренирају џудо сигуран је показатељ да је џудо, олимпијски спорт, у успону у Херцеговини. Сваке године број полазника расте и уз квалитетан тренерски кадар и добре услове за тренирање, могу се очекивати још бољи резултати.

Пред џудо клубом Гацко је љетна пауза, а очекује се учешће и на кампу џудоа који ће се одржавати почетком јула у Требињу. Бројне медаље које је наш клуб добио у протеклој години треба да су нам добар мотив за нове почетке у септембру, истичу у џудо клубу Гацко.