Дводневно једрење на дасци на језеру Десивоје спојило адреналин и забаву

У данима викенда на језеру Десивоје (Врба) приређено је једрење на дасци, како за људе жељне адреналина из нашег града, тако и за многобројне госте, који су намјенски учествовали у обуци. Мирна једра, уз стручно усавршавање из Једриличарског клуба “Крагујевац”, епилог су два дана уживања, 50-ак људи који су већином, већ научили основе кораке.

Ово је трећа година како “Културно – спортски центар” из нашег града под покровитељством општине Гацко, а у сарадњи са Једриличарским клубом “Крагујевац”организује обуку, за све оне који желе да науче, али да се окушају у овом, својеврсном спортском искушењу. Забаве, дружење, али и нових спортских вјештинa није недостајало.

“Ми долазимо већ трећу годину, много нам је лијепо овдје. Имамо одличан пријем и сарадњу. Организовали смо и да дјеца из Гацка дођу и у Крагујевац да се и тамо опробају на дасци. Вода је овдје прелијепа, чиста. Људи су расположени да науче овај атрактиван спорт, адреналински. Најважнија је равнотежа, потребно је анулирати таласе, а све то се балансира рукама и ногама. Велика је заинтересованост, ово је једноставно популација спорта који волимо”, казао је Душан Достанић, инструктор у ЈК “Крагујевац” и додао да њихов клуб највише једри на Гружанском језеру, на пола пута између Чачка и Крагујевца.

Жељко Мајић из Љубушког, дошао је по први пут да се окуша да једри на језеру Десивоје.

“Јутрос смо пријатељ и ја дошли из Љубушког да се опробамо да једримо на дасци. Ово је једноставно смирујуће, невјероватно лијепо, али и изазовно. Видећемо хоћу ли нешто ново научити. На овом језеру сам често, био сам и прије седам дана, једноставно је оаза мира”, казао је Жељко који је суботњи дан, у Љубушком или некој дестинацији са мору замијенио Гацком, односно језером Десивоје.

Много је било оних који, су већ, као познати спортисти дошли да се опробају на језеру Десивоје, али и уживају у природним љепотама језера. Билећанка, Ивана Табаковић, бави се планинарењем, траил трчањем и на дуге стазе. На истом мјесту била је прије двије године.

“Није лако као што изгледа, када кренете да једрите предиван је осјећај. Била сам три секунде и пала сам, али је предивно, нисам одустајала, пала сам четири пута данас. Научила сам да устанем и да кренем, још само да се вратим”, казала је Ивана која је била у друштву брата Радоша.

Ова манифестација, која је организована у оквиру “Културно спортског љета Гацко 2021”, испунила је очекивање организатора.

“Ово је трећа година, гдје имамо успјешну сарадњу са људима из ЈК “Крагујевац”. Сарадња се заснива на пријатељским односима, а све то изродило се у фину спортску причу, рекреативно – забавног карактера, а људи који су присутни овдје оба дана на најбољи могући начин провели су своје слободно вријеме и уживали”, казао је Милан Гутовић, координатор за спорт у “КСЦ” Гацко.

На језеру је организована и додјела диплома дјеци из Гацка која су прошла програм обуке Школе пливања. Додијељено је 75 диплома полазницима, некима за учешће, а некима за успјешно савладану обуку пливања.

Подијелите вијест