Двадесет пет година рада и постојања Културно-умјетничког друштва „Зеленгора“ Гацко

Игром и пјесмом, баш како и доликује, Културно – умјетничко друштво “Зеленгора” Гацко протеклог викенда обиљежило је 25 година рада и постојања. Овај јубилеј прославили су уз помоћ пријатеља фолклораша из Ансамбла народних игара „Лијевче“ Србац, а специјални гост вечерио био је пјевач народне музике, Миломир Миљанић.

Да цијени и поштуе рад овог друштва, потврдила је и публика – сала Дома културе била је испуњена до последњег мјеста. Овим концертом фолклораши Зеленгоре ставили су тачку на свој овогодишњи рад, али и кроз премијерно представљене кореографије публици су још једном показали значај очувања традиције и народих обичаја.

Предсједница друштва, Радовиљка Мијановић, није крила задовољство и понос на све секције, од оне најмађе до најстарије.

„Заиста сам и срећна и задовољна. Емоције су помијешане, сви вриједно раде. Све кореографије које су изведене потпуно су нове – од игара Владичиног хана, прего игара Црне траве, Сарајевско поље… Све је то на чему су и они радили и у чијем су стварању учествовали. Судећи по реакцијама публике, урадили смо добар посао, и драго нам је због тога. Задајемо увијек високе циљеве и тако ћемо наставити и у будућем периоду“, рекла је Мијановић.

За помоћ и подршку у раду, током концерта захвалнице су уручили оснивачу Општини Гацко, Управи и Синдикалној организацији предузећа РиТЕ Гацко, те бројним другим предузећима, удружењима и организацијама са подручја Гацка али и сусједних градова.

Подијелите вијест