Донација Црвеног крста и Синдиката РиТЕ Гацко Дому здравља “Проф. др Саво Бумбић”

Црвени крст Гацко и Синдикат предузећа РиТЕ Гацко, данас су гатачком Дому здравља донирали медицинску опрему – прслуке и торбе за медицинске раднике ове установе.

Секретар Црвеног крста, Бранислав Арнаутовић, рекао је да се идеја за донацију јавила прије Нове године. „Здравство Републике Српске се не налази у завидном стању. Одлучили смо да помогнемо онолико колико можемо, заједно са Синдикатом предузећа РиТЕ Гацко. Гледајући наше медицинске раднике на терену, примијетили смо да је један од недостатака и опрема којом располажу. Пронашли смо спонзоре и тако одлучили да нашу хитну медицинску помоћ опремимо одређеним бројем торби и прслука за медицинско особље“, рекао је Арнаутовић.

Подсјећајући да се здравствени систем РС налази на маргинама, те да је свака помоћ и више него добродошла, директор Дома здравља Вера Тепавчевић у име радника се захвалила на донацији.

За ову опрему издвојено је око 3.500 КМ.

Поред редовних активности, Црвени крст у сарадњи са компанијом Мтел, отвориће хуманитарни број за помоћ нашем суграђанину, Ненаду Шаровићу, који ће бити активан од 1. марта.