Dodjeljivanje opštinskih nagrada i priznanja

Na desetoj redovnoj sjednici SO Gacko donesena je odluka o ustanovljavanju i dodjeli opštinskih nagrada i priznanja i to:

1. Povelje opštine Gacko i

2. Plakete Svete Trojice

Povelja opštine Gacko dodjeljuje se kao najviše priznanje za poseban doprinos u razvoju opštine Gacko, odnosno rad i djelo koje zaslužuje opšte isticanje i priznanje.

Plaketa Svete Trojice opštine Gacko, dodjeljuje se za doprinos u razvoju opštine, odnosno za doprinos i djela koja zaslužuju opštinska priznanja i isticanja.

Ovom Odlukom utvrđuje se osnovni kriterij za dodjelu priznanja i to:

• Za doprinos i razvoj Opštine, radom i zaslugama u izgradnji, stvaranju i njegovanju odnosa i tradicija sa drugim lokalnim zajednicama.

• Za postignute izuzetne rezultate u privređivanju, usvajanju novih tehnologija, tehničkih unapređenja, inovatorstva i racionalizacije.

• Za ostvarenja i ostvarene vrhunske rezultate u oblasti obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, umjetnosti, sporta i fizičke kulture.

• Za postignute prinose u poljoprivredi, stočarstvu, voćarstvu i proizvodnji zdrave hrane.

• Za razvoj Opštine i mjesnih zajednica (izgradnja i održavanje lokalne infrastukture i drugih komunalnih objekata u mjesnim zajednicama).

• Za ispoljenu hrabrost u vanrednim situacijama na spašavanju ljudskih života i sprečavanju materijalnih i drugih šteta.

• Za druge značajne rezultate i zalaganja od opšteg interesa za Opštinu i širu društvenu zajednicu.

Nagrade i priznanja će se uručivati povodom krsne slave grada Sv.Trojice, a 1. maj je rok za dostavljanje prijedloga Komisiji za nagrade i priznanja SO Gacko.

Pravo predlaganja kandidata za priznanja imaju sva pravna i fizička lica sa sjedištem u Gacku.

 

 

Подијелите вијест