“Дјечији вртић” Гацко прославио 29. година постојања

Шароликим плесним тачкама, пјесмом и рецитацијом, данас је обиљежено 29. година од рада и постојања ЈУ „Дјечији вртић“ Гацко. На радост малишана и оних који се брину о њима током боравка у овој васпитно образовној установи, иза њих је још једна година успјешног рада и постојања.

Према ријечима директора, Милете Давидовића, примарни циљ ове установе је брига о дјеци, те да са њима раде васпитачи и остало особље које, схватајући крајње озбиљно заначај предшколског васпитања, његуje континуитет бриге о дјеци и раду са дјецом.

У Дјечијем вртићу тренутно борави 128 дјеце, која су распоређена у четири групе. Предсједница актива васпитача, Данијела Савић, истиче да дјеца која пролазе кроз ову установу трудом и радом васпитача излазе као оснажене личности.

Данашња свечаност, за коју су превасходно заслужени они најмлађи, завршена је изношењем рођенданске торте на којој је симболично стајао број година постојања вртића.

Јавна установа „Дјечији вртић“ Гацко почела је са радом 1987. године под називом: „Радна организација за предшколско васпитање и образовање“ Гацко. Од оснивања, вртић није престајао са радом, иако је у току ратних дешавања радио са смањеним капацитетом.

Подијелите вијест