“Дјечији вртић” Гацко припрема будуће школарце

Програм припреме дјеце за школу који Дјечији вртић Гацко и ове године реализује у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС, почео је 5. марта и трајаће три мјесеца. У вртићу су формиране двије групе са око 40 дјеце, са којима раде учитељице Гордана Милићевић и Сандра Шупић, а ту је и остали стручни кадар вртића.

Основни циљ програма је социјализација дјеце, а према ријечима учитељице Гордане Милићевић, од почетка програма дјеца су се добро снашла.

„У мојој групи има 21 дијете, док друга група броји 19 дјеце. Углавном су у питању дјеца која раније нису ишла у вртић. Радимо већ мјесец дана и за ово вријеме дјеца су се јако добро социјализовала и здружила, што је и основни циљ програма“, каже Милићевић.

Развој дјеце биће праћен кроз четири етапе: физички развој, социјално-емоционални развој, развој личности и интелектуални развој.

„Оно што ћемо ми овдје радити је развој моторике, упознаћемо дјецу са основним правилима бонтона, са здравствено-хигијенским навикама и културом, дјецу ћемо што више осамосталити. Што се тиче комуникације, радићемо на богаћењу њиховог рјечника. Врло је битно да дјеца правилно артикулишу поједине гласове и да правилно изговарају ријечи“, истиче Милићевић.

Најважније је да се дјеца социјализују, друже, да тимски раде и да нема разлике међу њима, како би првог септембра били спремни за полазак у школу.

Подијелите вијест