Дјеца из Гацка успјешно завршила школу пливања у Требињу

Школа пливања, која укључује дјецу од пет до 18 година из нашег града, успјешно је завршена у Требињу у сарадњи са ПВК „Леотар“. Препуни импресија, али и знања које су стекли дјечаци и дјевојчице, од великог су значаја, јер је ријеч о спорту који је са једне стране најздравији и идеалан је за правилан развој тијела, а са друге стране и непресушна потреба у случају потенцијалних опасности.

Ово је четврта година, како ЈУ “КСЦ” уз подршку општине Гацко организовала школу пливања.

Kоординатор за спорт у ЈУ ,,КСЦ”, Милан Гутовић каже да је кроз програм школе пливања и обуке непливача за период од 1. јула до 1. августа прошло укупно 75 кандидата. Од 75 кандидата, 9 кандидата је кренуло у прву годину школе пливања (велики базен), 28 кандидата обуке непливача (мали базен) задовољило је финално тестирање чиме су стекли услове за прелазак у велики базен (школа пливања).

„Програм рада који су прошли сви кандидати од укупно 66 у малом базену, а 28 њих је задовољило и прешло у велики базен састоји се од следећег: тестирање иницијалног стања, рад на сухом, игре у води, дисање, гледање под водом, плутање на стомаку и леђима, роњење, клизање на води, скакање на ноге и главу, пловност у динамичком и статичком положају и финално тестирање. На крају програма слиједило је финално тестирање и дјеца ће добити диплому са оцјеном завршног тестирања. Морам да нагласим да је ово један врло успјешан пројекат, који се огледа кроз одлична сарадња ЈУ “КСЦ” Гацко са ПВК “Леотар” Требиње а све у корист дјеце и омладине из Гацка“, истакао је Гутовић.

Ове године, додjела диплома за све полазнике биће организована на језеру Врба (Десивоје) у суботу у 14 сати.