Делегација Одбојкашког савеза Србије у посјети Гацку

Делегација Одбојкашког савеза Србије предвођена спортским директором женске одбојкашке репрезентације млађих категорија, Биљаном Михајиловић, јуче је посјетила Гацко. Донијели су пехар првака Европе, за који су заслужне и двије играчице из Републике Српске, Бранкица Михајловић и Тијана Бошковић.

Основни циљ посјете била је промоција одбојке. Извршено је тестирање дјевојчица 2006. годишта и млађе, а најмлађе чланице ЖОК “Гацко” први пут су имале прилику да тренирају са селектором пионирске репрезентација Србије, Немањом Зекићем и његовим сарадницима.

“Ријешили смо да промовишемо одбојку у свим срединама и да је приближимо дјеци, да виде да је све доступно и да сви гледамо на њих”, рекла је Михајловић.

Гацко и Херцеговина познати су по талентованим и перспективним одбојкашима, истакли су представници савеза, присјећајући се Саше и Сање Старовић, али и најбоље одбојкашице свијета, Тијане Бошковић.

У ЖОК “Гацко” тренутно тренира 83 дјеце, рекао је тренер првог тима Саша Слијепчевић, и ова посјета и пехар за све њих ће бити велики мотив. Наставник физичке културе, Зоран Видаковић, истакао је да у Гацку талентоване дјеце има и сигуран је да ће неко од њих, налик на Сашу, Сању и Тијану, бити успјешан и изградити ако не исту, онда барем приближну одбојкашку каријеру.

Дружење са представницима савеза је настављено у сали Основне школе, гдје су сва дјеца имала прилику да се сликају са освојеним пехаром Европских шампионки, што је била јединствена прилика и незабораван доживљај.

Подијелите вијест