„Дани кошуте“: Презентација домаћих производа и ручне радиности

Културно-туристичка манифестација „Дани кошуте“, настављена је данас на платоу испред Храма Свете Тројице. Око 37 излагача из разних крајева, представило се домаћим традиционалним гастро- производима, производима кућне радиности, традиционалним народним рукотворинама и сувенирима. Посјетиоци су могли да пробају али и купе гатачки сир и кајмак, велики избор домаћих ракија и меда. Представљени су и производи ручне радиности, оних помало заборављених заната – ручно израђени сапуни, као и производи ткачке радиности.

Према ријечима директора Туристичке организације Гацко, Радована Окиљевића, на манифестацији и ове године учешће су узели произвођачи из регије (Фоче, Невесиња, Билеће, Требиња, Љубиња, Берковића), али из Црне Горе – Никшића, па се може рећи да манифестација полако добија и међународни карактер.

Манифестација се настаља и вечерас. У сарадњи са Културно-спортским центром, у Дому културе са почетком у 20 часова, биће уприличена ретроспективна изложба сликарске колоније „Гацко-Клиње“, настала на прошлогодишњем сазиву.

Генерални покровитељ манифестације је Општина Гацко.