Данас конституисана Скупштина општине Гацко

Данас је конституисан нови сазив Скупштине општине Гацко. Разматране су 22 тачке дневног реда.

На самом почетку изабрано је радно предсједништво, којег су чинили Милинко Милидраг (предсједавајући), Милан Бабић и Христина Јањић. Изабрана је Верификациона комисија која је предложила верификацију мандата, након чега је услиједило давање и потписивање Свечане изјаве 19 новоизабраних одборника.

СДС ће представљати 7 одборника и то: Мирослав Вуковић, Јован Ковачевић, Игор Лучић, Вера Говедарица, Христина Јањић, Горан Сарић и Митар Милошевић. Испред ПДП у скупштинским клупама се налазе Дејан Бјелоглав и Милан Гутовић. СРС РС – Коста Милићевић, СНСД – Василије Лажетић, Синиша Шуковић, Милинко Милидраг, Милимирка Говедарица, Милан Бабић и Бранко Шојић, СП – Синиша Мандић и Деско Мастиловић и испред партије ДНС Драган Драшковић.

Изабрана је Комисија за избор и именовање, те Комисија за провођење тајним гласањем избора за предсједника СО-е, потпредсједника СО-е и замјеника начелника општине Гацко.

Тајним гласањем изабран је и именован предсједник СО-е Јован Ковачевић, потпредсједник СО-е Коста Милићевић и замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић. Извршено је и именовање в.д. секретара Скупштине општине Гацко, на чије мјесто је изабран Драган Јегдић.

На данашњој сједници изабрани су и в.д. начелника општинских одјељења.

За в. д. начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности општине Гацко изабран је Драган Паповић, на позицију в. д. начелника Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту изабран је Алекса Зеленовић, док је на мјесту в. д. начелника Одјељења за инспекцијске послове изабрана Драгица Јововић. На позицији в. д. начелника Одјељења за општу управу изабрана је Зорица Супић.