Црвени крст Гацко: Одржано регионално такмичење у пружању прве помоћи

Општинска организација Црвеног крста Гацко нас је била домаћин регионалног такмичења у пружању прве помоћи. За разлику од претходних година, ове године је организовано такмичење на отвореном, у парку поред Полицијске станице, па се тако и шира јавност могла боље упознати са радом и активностима Црвеног крста.

Уз помоћ екипа које раде шминкање и реалистички приказ стања и обољења, данас су своје знање у пружању прве помоћи показале екипе омалдинаца и подматка из 5 општина наше регије.

У конкуренцији подмлатка, најбоља је била екипа Гацка. На другом мјесту се нашла екипа Билеће, док је на трећем мјесту екипа Требиња. У конкуренцији омладинаца, најбоља је била екипа Требиња, док је екипа Гацка заузела друго, а екипа Билеће треће мјесто.

„Данас су се такмичиле екипе из 5 општина, осим општине Љубиње која је ове године из оправданих разлога изостала. Дјеца су се припремала и марљиво радила као би данас показали што боље знање у пружању прве помоћи“, рекао је секретар Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић.

Према његовим ријечима, такмичење се одржава традиционално сваке године. Након овог такмичења, 2 најбоље екипе, (екипа омладине и подмлатка), представљаће наши регију на Републичком такмичењу које ће се одржати 11. јуна у Палама, гдје ће из 9 регија Црвеног крста РС учешће узети по једна екипа омладине и подмлатка.

С обзиром на повољне временске услове, такимичењу је присуствовало и неколико одјељења основаца уз пратњу наставника и учитеља, у нади да ће то допринијети да се дјеца а и грађани што више заинтересују за овакав вид едукације.

Подијелите вијест