Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Crveni krst Gacko obilježio Međunarodni dan volontera

Opštinaska organizacija Crvenog krsta Gacko danas je obilježila Međunarodni dan volontera skromnom zakuskom i podjelom zahvalnica za desetak najistaknutijih omladinaca koji su pružili pomoć, izrazili plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je isticanje značaja volonterizma u međunarodnom pokretu za razvoj, povećanje svijesti o značaju doprinosa dobrovoljnog angažovanja i podsticanje što većeg broja ljudi da ponude svoje volonterske usluge. Ovo je i jedan od načina da se uputi poziv zajednici da prizna volonterski rad.

Aktivnosti opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko su na zavidnom nivou, a mi će mo istaći samo poslednje dvije. Naime, u organizaciji Koordinacionog odbora Crvenog krsta Istočne Hercegovine u Trebinju je 04.11.2011. godine održano takmičenje o poznavanju Pokreta Crvenog krsta Istočne Hercegovine za učenike osnovnih škola sa područja Istočne Hercegovine. Ekipu Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko predstavljali su učesnici Osnovne škole „Sveti Sava“ Gacko i u konkurenciji pet ekipa zauzeli odlično drugo mjesto.

Uspijeh nije izostao ni na regionalnom takmičenju koje je održano u Nevesinju iz Programa upozoravanja na opasnost od mina pod nazivom „Misli mine“. Učestvovalo je šest ekipa iz svih šest istočnohercegovačkih opština, a ekipa iz Gacka zauzela je drugo mjesto.Ovim putem, povodom Međunarodnog dana volontera, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Gacko zahvaljujemo na humanosti, solidarnosti i darovanom vremenu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подијелите вијест