Crveni krst Gacko obilježio Međunarodni dan volontera

Opštinaska organizacija Crvenog krsta Gacko danas je obilježila Međunarodni dan volontera skromnom zakuskom i podjelom zahvalnica za desetak najistaknutijih omladinaca koji su pružili pomoć, izrazili plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana volontera je isticanje značaja volonterizma u međunarodnom pokretu za razvoj, povećanje svijesti o značaju doprinosa dobrovoljnog angažovanja i podsticanje što većeg broja ljudi da ponude svoje volonterske usluge. Ovo je i jedan od načina da se uputi poziv zajednici da prizna volonterski rad.

Aktivnosti opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko su na zavidnom nivou, a mi će mo istaći samo poslednje dvije. Naime, u organizaciji Koordinacionog odbora Crvenog krsta Istočne Hercegovine u Trebinju je 04.11.2011. godine održano takmičenje o poznavanju Pokreta Crvenog krsta Istočne Hercegovine za učenike osnovnih škola sa područja Istočne Hercegovine. Ekipu Opštinske organizacije Crvenog krsta Gacko predstavljali su učesnici Osnovne škole “Sveti Sava” Gacko i u konkurenciji pet ekipa zauzeli odlično drugo mjesto.

Uspijeh nije izostao ni na regionalnom takmičenju koje je održano u Nevesinju iz Programa upozoravanja na opasnost od mina pod nazivom “Misli mine”. Učestvovalo je šest ekipa iz svih šest istočnohercegovačkih opština, a ekipa iz Gacka zauzela je drugo mjesto.Ovim putem, povodom Međunarodnog dana volontera, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Gacko zahvaljujemo na humanosti, solidarnosti i darovanom vremenu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подијелите вијест