Црвени крст Гацко: Матурантима уручене 33 захвалнице за добровољно даривање крви

У ресторану хотела “Милица” у Гацку, представници Црвеног крста данас су традиционално уручили 33 књижице и захвалнице матурантима СШЦ “Перо Слијепчевић”, поводим успјешно реализоване акције даривања крви, која се традиционално организује у сарадњи ОО Црвеног крста Гацко и Службе за трансфузијску медицину из Требиња. 

Истичући хумани значај првог добровољног даривања крви, те да је ова организација примарно ту да младе анимира, гатачким матурантима обратио се секретар Црвеног крста, Бранислав Арнаутовић. 

Поводом Скупштине Црвеног крста која је одржана данас у 11 сати, овој свечаности по први пут је присуствовао и генерални секретар Црвеног крста Републике Српске, Ђоко Михајловић. “Сви они који се налазе у једној оваквој организацији су искрени хуманисти, а то је јако потребно у овом времену. Имам прилику да пратим рад свих организација Црвеног крста широм РС, а ова овдје у Гацку је на јако добром гласу”, истакао је Михајловић, одајући захвалност младима који су, као каже, на добром путу да буду велики и хумани људи.

Поред матураната и њихових професора, данашњој свечаности присуствовали су предсједник СО Гацко Јован Ковачевић, секретар СО Гацко, Драган Јегдић и предсједник Борачке организације, Славко Атељевић.

Данас изабрано и ново/старо руководство 

У сали Скупштине општине данас је одржана и Сједница општинске организације Црвеног крста Гацко. Разматран је и једногласно усвојен Извјештај о раду за 2017, Извјештај о материјалном и финансијском пословању и План рада за 2018. годину. Једногласно је изабрано и ново/старо руководство ове организације на мандатни период од четири године. 

У протеклој години ОО Црвеног крста пословала је позитивно, а основна средства из којих се финансира издвајају се из буџета Општине.

На данашњој сједници истакнут је социјално – хуманитарни карактер организације. С тим у вези, у протеклој години ова огранизација улагала је максималне напоре да да свој допринос у реализацији активности хуманитарног карактера, у чему ће наставити и у наредном периоду.