Чланови УДДК “Гацко” даровали крв у Источном Сарајеву и Фочи

Чланови Удружења добровољних давалаца крви “Гацко” били су активни протекле седмице. Наиме, они су у четвртак даровали крв у Источном Сарајеву са 19 доза, гдје имају одличну сарадњу са Удружењем добровољних давалаца крви сарајевско – романијске регије “Источно Сарајево”, а у акцију су учествовали матуранти заједно са професорима.

Дан касније, са шест доза истоимено Удружење даровало је најдрагоценије капи течности, овог пута у Заводу за трансфузију у Универзитетској болници Фоча, са шест доза.

Предсједник овог Удружења, Мирослав Вуковић који је крв даривао рекордно 80 – ти пут, нагласио да је да су имали једну успјешну акцију, коју су употпунили и обиласком околним мјеста, веома важних из наше прошлости, која никада не пролазе.

“Испред Удружења добровољних давалаца крви “Гацко” положили смо цвијеће и запалили свијеће на споменик погинулим борцима славне Гатачке бригаде у Добром Пољу, који су погинули на калиновачко – трновачком ратишту. Хвала Госпави Пејић, председници удружења у Источном Сарајеву, на срдачној добродошлици, али и одличној сарадњи који имамо годинама. Такође, велику захвалност дугујем и фирмама и појединцима из Гацка (Југопревоз, Синдикат РиТЕ, Црвени Крст, Антикорозија), који су ту увијек подршка да организујемо све одласке.

Ми ћемо се и даље традиционално одазивати на акције, јер имамо јако Удружења, а никад не знамо када ће некоме од наших суграђана бити потребна помоћ. Генерално, хуманост и солидарност морају да буду дио нас, настојаћемо да тако буде и у будућности”, казао је Вуковић.

Подсјећамо, на Шестој редовној сједници Скупштине општине Гацко, предсједник ОО Црвени Крст Гацко Бранислав Арнаутовић, уручио је Вуковићу плакету у знак признања за несебичну хуманост показану кроз даривање крви ради спасавања живота и здравља других људи.