Četvrti sastanak prekogranične radne grupe i članova klastera za BiH

smece_1

Sastanak prekogranične radne grupe projekta “Održivo upravljanje otpadom u prekograničnom području BiH i CG” održan je juče, 29. avgusta, u zgradi opštine Gacko.

Dnevni red sastanka odnosio se na izradu akcionog plana za opštinu Gacko za identifikovan problem definisan kroz SWOT analizu na održanim treninzima i sastancima. Izradjeni akcioni plan koristiće se u svrhu izrade strategije upravljanja otpadom u prekograničnom području i kasnije ciljnim opštinama za izradu potrebnih dokumenata i strategija za upravljanje otpadom.

Kratak pregled stanja i trenutnih aktivnosti vezanih za upravljanje otpadom na području opština Bileća, Trebinje, Gacko i Foča  kao i definisanje zajedničke vizije i strategije razvoja klastera u upravljanju otpadom i prioritenih akcija i priprema akcionog plana za opštinu Gacko zajednički rad uz vođenje dao je Slaviša Jelisić, Ekspert za upravljanje otpadom (LIR – Lokalna Inicijativa Razvoja).

Značajno je da su na sastanku prisustvali svi članovi radne grupe i članovi klastera, a korisno je zbog zajedničke saradnje i umrežavanja, kako bi se pripremili akcioni planovi za sve ciljne opštine.

Подијелите вијест